Vegaanipulla oli liikaa Arlalle

Laskiaispullat ovat tämän ajan hittituote niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Ruotsalainen meijerialan jätti Arla on joutunut kiusalliseen julkisuuteen keskeytettyään Ruotsissa vuosittaisen ”Kaupungin paras laskiaispulla” -kisan, kun voittajaksi oli päätymässä vegaanipulla.

13.2.2021 | Ruoka

Kuva: Pixabay

Arla mainostaa nettisivuillaan laajaa valikoimaa erilaisia laskiaispullia – on muun muassa gluteenitonta, deluxe suklaa- ja wrapversioita.

Ruotsissa järjestetyssä Arlan ”Kaupungin paras laskiaispulla” -kisassa oli tarkoitus palkita kolme parasta leivonnaista, mutta loppusuoralla yhtiö muuttikin sääntöjä, ja päätti antaa tukea sadalle kilpaan osallistuneelle leipomolle.

Kilpailuun osallistunut pieni Open New Doors –leipomo jää ilman lahjoitusta, sillä rahaa annetaan vain Arlan tuotteita – kuten oikeaa kermaa – käyttäville. Ennen kilpailun äkillistä keskeytystä oli kärkeen kivunnut Open New Doorsin vegaaninen pulla, siis ilman voita, maitoa, kermaa tai munia tehty leivonnainen.

Leipomo-kahvilan omistaja Jonas Frost kertoi Aftonbladet-lehdelle, miten yrityksessä on kehitetty laskiaispullareseptiä jo kolmen vuoden ajan. Muutama viikko kilpailun alkamisesta oli leipomon tuote noussut ykköseksi sekä kotikunnassaan Mjölbyssä että koko valtakunnassa.

Arlan edustaja on perustellut keskeytyspäätöstä ja uusia tukikriteerejä muun muassa leipomo- ja kahvila-alan vaikeuksilla koronapandemian puristuksessa. Jonas Frost ihmettelee, miten koronan olemassaolo keksittiin vasta viime hetkellä.

Verden toimitus

13.2.2021 16:39

Tilaa uutiskirje!

Teemme Verdeä pääosin vapaaehtoisvoimin. Voit tukea vihreää journalismia tilaamalla viikoittaisen uutiskirjeen.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Kuuntele Verden podcastia!

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon

Kuuntele Verden podcastia: Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon