Puoluevaltuusto käsitteli tiedepolitiikkaa ja puolueen budjettikurimusta

Vihreiden kaksi vuotta sitten valittu puoluevaltuusto kokoontui viimeistä kertaa lauantaina ja sunnuntaina Helsingin Pikkuparlamentissa. Uusi valtuusto valitaan kesäkuussa. Puoluevaltuusto hyväksyi tiedepoliittisen ohjelman, jossa kiinnitettiin huomiota tieteen tekemisen ongelmiin, kuten tiedon avoimuuteen ja tieteentekijöiden asemaan. Vihreät haluaa muun muassa muuttaa tieteentekijöiden toimeentuloa nykyistä pitkäjänteisemmäksi. Nykyisin Suomessa vakituisten työsuhteiden  osuus on 30

Puoluevaltuusto käsitteli tiedepolitiikkaa ja puolueen budjettikurimusta

Vihreiden kaksi vuotta sitten valittu puoluevaltuusto kokoontui viimeistä kertaa lauantaina ja sunnuntaina Helsingin Pikkuparlamentissa. Uusi valtuusto valitaan kesäkuussa.

Puoluevaltuusto hyväksyi tiedepoliittisen ohjelman, jossa kiinnitettiin huomiota tieteen tekemisen ongelmiin, kuten tiedon avoimuuteen ja tieteentekijöiden asemaan. Vihreät haluaa muun muassa muuttaa tieteentekijöiden toimeentuloa nykyistä pitkäjänteisemmäksi. Nykyisin Suomessa vakituisten työsuhteiden  osuus on 30 prosenttia ja määräaikaisten 70 prosenttia ja tämä suhdeluku pitäisi kääntää toisinpäin.

Valtuuston käsittelyssä oli myös laaja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelma, joka kattoi laajasti monenlaisen syrjinnän purkamista ja esimerkiksi vammaisten itsemääräämisoikeutta. Ohjelman käsittelyä päätettiin jatkaa seuraavan puoluevaltuuston puitteissa.

Presidentinvaaleista ei varsinaisesti keskusteltu, vaan vaaleihin osallistumisesta päättäminen delegoitiin kesäkuussa kokoontuvalle puoluekokoukselle.

Kokouksessa jatkettiin jo eri foorumeilla käytyä pähkäilyä vaalitappiosta ja selviytymisstrategiasta jyrkästi tiukkenevan taloustilanteen kanssa.  Uudet talousraamit tarkoittavat muun muassa henkilövähennyksiä, puolueen Vihreä-jäsenlehden lopettamista ja Verdelle myönnetyn tuen lopettamista.

Puoluekokouksessa monta henkilövalintaa

Lauantaina nähtiin myös vihreiden ehdokkaiden kavalkadi Musiikkitalolla järjestetyssä tilaisuudessa. Puheenjohtajaehdokkaiden Saara Hyrkön ja Sofia Virran lisäksi esittäytymään pääsivät myös tähän mennessä kisaan ilmoittautuneet varapuheenjohtaja-, puoluesihteeri- ja puoluevaltuuston puheenjohtajakandidaatit.

Varapuheenjohtajiksi ovat halukkaita kansanedustajat Bella Forsgren, Hanna Holopainen ja Oras Tynkkynen, eduskunnasta tippuneet Mari Holopainen ja Noora Koponen, puoluevaltuuston nykyinen puheenjohtaja Silja Keränen sekä Tuuli Kousa ja Santeri Leinonen. Tällä hetkellä kolmesta varapuheenjohtajasta kaikki ovat kansanedustajia, mutta seuraavasta triosta toivotaan selvästi monipuolisempaa.

Puoluesihteeriksi on ilmoittautunut neljä henkeä eli tilanne on ennallaan: Anna Moring, Jaakko Mustakallio, Aleksi Mäntylä ja Sonja Raitamäki.

Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi on tällä hetkellä viisi halukasta: Riina Lumme, Antti “Jogi” Poikola, Peppi Seppälä, Iiris Suomela ja Jukka Väisänen. Suomela on aiemmin ollut kiinnostunut puolueen varapuheenjohtajuudesta, mutta siihen tuntuu toisella tamperelaisella eli Oras Tynkkysellä olevan enemmän kannatusta.

Puoluevaltuusto kokoontuu neljä kertaa vuodessa linjaamaan vihreiden poliittisia kannanottoja ja hyväksymään ohjelmapapereita eli toimii vuosittaisten puoluekokousten välillä puolueen linjanvetäjänä. Valtuustolla eli valtulla ja sen puheenjohtajalla on siis puolueessa merkittävä asema.

Seuraavan kerran ehdokkaiden paneeleja voi seurata tiistaina 23.5. klo 17-20, kun he esiintyvät Tampereella Technopoliksessa. Tämäkin tilaisuus striimataan.

Latest posts