Toivotamme lukijoille hyvää kesää! Verde kesätauolla 8.8. saakka

Verden tiimi kiittää lukijoita kuluneesta keväästä. Siirrymme nyt kesätunnelmiin keräämään voimia syksyä varten. Seuraavien viikkojen aikana julkaisemme juttuja vain poikkeustapauksissa. Nähdään taas 8. elokuuta. Hyvää kesää kaikille!

23.6.2022 | Toimituksen nosto

Kuva: Milo Toivonen

Kevään tapahtumat ovat olleet dramaattisia Ukrainan sodan vuoksi. Verde on seurannut sodan arkea Ukraina-päiväkirjojen myötä. Niissä ukrainalainen Oksana Chopak on kertonut millaista on perhearki hyökkäyksen keskellä. Sota myös ajoi suomalaiset hakemaan jäsenyyttä Natossa. Jäsenyyden toteutumisen aikataulu on edelleen auki Turkin vaatimusten vuoksi.

Koko Euroopassa eletään jo kolmatta poikkeusvuotta. Kaksi vuotta kului pandemian kourissa, eikä korona ole vieläkään taputeltu.

Tämän kevään sota puolestaan mullisti Euroopan ja Venäjän väliset suhteet ja energiakaupan. Bensiinin ja muun energian hinta kuohuttaa kansalaisia kaikkialla maailmassa.

Suomessa ihmetellään metsien hiilinielulaskelmia. Millä keinolla ja millä hinnalla päästötavoitteisiin päästään ja kuka sen maksaa?

Ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat on jo valittu, myös vihreissä. Lomakauden jälkeen vaalikampanjointi pääsee vauhtiin – vaaleihin on silloin enää 8 kuukautta.

Palaamme taas Verde-arkeen 8. elokuuta seuraamaan sekä näitä tuttuja teemoja että ajankohtaisia vihreitä uutisia. Hyvää kesää kaikille lukijoille.

Verden toimitus

23.6.2022 8:11

Tilaa uutiskirje!

Teemme Verdeä pääosin vapaaehtoisvoimin. Voit tukea vihreää journalismia tilaamalla viikoittaisen uutiskirjeen.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Kuuntele Verden podcastia!

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon

Kuuntele Verden podcastia: Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon