Verde Julkisen sanan neuvoston jäseneksi

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on hyväksynyt yksimielisesti Verden jäsenekseen. Viime syksynä käynnistynyt verkkomedia Verde on sitoutunut alusta lähtien noudattamaan JSN:n toimintaperiaatteita, hyvää lehtimiestapaa ja journalistin ohjeita.

25.5.2021 | Yhteiskunta

Kuva: Daniel Spase / Magdeleine / Milo Toivonen

Verkkomedia Verde on hyväksytty yksimielisesti Julkisen sanan neuvoston (JSN) jäseneksi. JSN valvoo ja tulkitsee hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta.

Viime syksynä käynnistynyt verkkomedia Verde on sitoutunut alusta lähtien noudattamaan JSN:n toimintaperiaatteita, hyvää lehtimiestapaa ja journalistin ohjeita.

Verde on journalistisesti itsenäinen toimitus, joka ei ole puoluepoliittisesti sitoutunut. Verde on aihevalinnoiltaan vihreähenkinen julkaisu, joka julkaisee myös toimituksen ulkopuolelta tulevia puheenvuoroja ja juttuja.

Verden verkkosivut ovat vapaasti luettavissa ja viikoittainen Verden uutiskirje on erikseen tilattavissa maksusta. Tekstimuotoisen mediasisällön lisäksi Verden sisältötarjontaan kuuluu video- ja äänituotantoa, kuten podcasteja.

Verde painottaa aiheissaan ilmasto- ja elonkirjokriisiä sekä yhteiskunnallisia aiheita kuten politiikkaa, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Näiden lisäksi aiheissa korostuvat muun muassa tiede, kulttuuri ja kaupunkikehitys.

Verdeä toimii pitkälti vapaaehtoisvoimin. Verde käynnistyi Mesenaatti.me:n kautta kerätyn joukkorahoituksen myötä. Keräykseen osallistui yli 300 henkilöä.

Verdeä kustantaa syyskuussa perustettu Verdelehti Oy, jonka omistajia ovat kaksikymmentä yksityishenkilöä sekä Viite – Tieteen ja teknologian vihreät ry symbolisella yhden osakkeen panoksella.

Lehden päätoimittaja on Osmo Soininvaara. Lehden julkaisija on Verdelehti Oy ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja on Johanna Kohvakka.

Tiedotteen aiheesta voit lukea Julkisen sanan neuvoston sivuilta.

Verden toimitus

25.5.2021 21:31

Tilaa uutiskirje!

Teemme Verdeä pääosin vapaaehtoisvoimin. Voit tukea vihreää journalismia tilaamalla viikoittaisen uutiskirjeen.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Kuuntele Verden podcastia!

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon

Kuuntele Verden podcastia: Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon