2020 pakettiin: Politiikan vuoden onnistumiset ja mahalaskut – Sini Korpinen

Sini Korpisen paketti: Elina Lepomäen varapuheenjohtajakampanjaa ja Annika Saarikon ilmastoharhaisuutta. Verden juttusarjassa poliitikot ja muut politiikan asiantuntijat paketoivat vuotta 2020 kertomalla omasta näkökulmastaan politiikan vuoden onnistumiset ja mahalaskut.

15.12.2020 | Politiikka

Kuva: Mikko Mäntyniemi

Kuka? Sini Korpinen on viestintäkonsultti ja politiikkaa käsittelevän Politbyroo-podcastin co-host

 

2020 pakettiin: Politiikan vuoden onnistumiset

Elina Lepomäen varapuheenjohtajakampanja

Lepomäki teki mielettömän kampanjan Kokoomuksen puoluekokouksessa ja onnistui saavuttamaan valtavan äänimäärän. Ennakkoasetelma siitä, että Antti Häkkänen on puolueen itseoikeutettu perintöprinssi murtui – ja ääntenlaskun tuloksen julkistamisen jälkeen Häkkäsen kasvoilla käväissyt, Ylenkin uutisiin ikuistettu ilme taisi paljastaa, että hän itsekin tajusi sen.

Omatahto2020 -kansalaisaloitteen saama tuki

Oli upeaa nähdä, miten laajalla rintamalla tuettiin aborttilain päivittämistä tähän päivään. Edistysaskeleet ja tasa-arvo eivät koskaan ole valmiita tai saavutettuja etuja, vaan niitä pitää puolustaa. Tämän kansalaisaloitteen saama tuki oli valonpilkahdus, kun muualla Euroopassa näemme varsin vastakkaista liikettä.

 

2020 pakettiin: Politiikan vuoden mahalaskut

Katri Kulmunin viestintäkoulutus

Tämä oli kriisiviestintäkonsultille aivan todella herkullinen tapaus seurattavaksi. Tapaus, joka oli sitten kuitenkin pohjimmiltaan aika surullinen.

Viestinnällisesti ajatellen se oli hyvä oppitunti siitä, että samalla kun on koskettavaa ja samaistuttavaa, että poliitikkoakin jännittää esiintyminen, kannattaa kuitenkin heti vastata kaikkein olennaisimpaan kysymykseen. Tässä tapauksessa se oli tämä: Miksi koulutus maksoi niin paljon ja lähtikö lasku sittenkään oikeaan osoitteeseen?

Mutta oikeasti taisi käydä niin, että Kulmuni maksoi ennen kaikkea erityisavustajansa Jääskeläisen röyhkeydestä maksimaalisen hinnan. Tänä päivänä ei voi enää lähteä siitä, että yhteiset säännöt – kuten hankintalaki ja puitesopimukset – voidaan vain poliittisella mahtikäskyllä ohittaa.

Annika Saarikon ilmastoharhaisuus

Kyllähän se vähän nauratti, kun Annika Saarikko puhui puolueväelleen syyskuussa ja sanoi: ”Erityisesti ilmastoon kilpistyy huoli huomisesta. Sanon Sinulle: jos et tunnista itseäsi selfiestä ilmastoahdistusta lietsovan kyltin alla, vaan olet enemmänkin kiinnostunut ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä, olet meidän porukkaa.”

Onhan se melkoisen harhaista ajatella, että juuri keskustapuolue on Suomessa se, joka on pysäyttämässä ilmastonmuutosta. Eikä pelkästään se, vaan myös se, että nuorten omaehtoinen aktivismi sai tässä kylmää kyytiä keskustan puheenjohtajalta.

Verden toimitus

15.12.2020 11:09

Tilaa uutiskirje!

Teemme Verdeä pääosin vapaaehtoisvoimin. Voit tukea vihreää journalismia tilaamalla viikoittaisen uutiskirjeen.

0 kommenttia

Kuuntele Verden podcastia!

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon

Kuuntele Verden podcastia: Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon