Subscribe to Our Newsletter

Success! Now Check Your Email

To complete Subscribe, click the confirmation link in your inbox. If it doesn't arrive within 3 minutes, check your spam folder.

Ok, Thanks

Vihreiden varapuheenjohtajaehdokkaat luottavat siltojen rakentamisen voimaan – Kuuntele ehdokashaastattelut

Vihreät valitsevat uusia luottamushenkilöitä puoluekokouksessa 11.09. – 12.09. Puolueen puheenjohtajaksi, puoluesihteeriksi tai puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi ei ilmoittautunut tällä kertaa etukäteen haastajia, joten suurin mielenkiinto viikonlopussa kohdistuu puolueen varapuheenjohtajakisaan. Vihreät valitsevat kolme tasa-arvoista varapuheenjohtajaa, ja mukana kisassa on niin uusia haastajia kuin jatkokautta hakeviakin. Jännitystä ja mielenkiintoa kilpailuun lisää vihreiden tuleva

Vihreiden varapuheenjohtajaehdokkaat luottavat siltojen rakentamisen voimaan – Kuuntele ehdokashaastattelut

Vihreät valitsevat uusia luottamushenkilöitä puoluekokouksessa 11.09. – 12.09. Puolueen puheenjohtajaksi, puoluesihteeriksi tai puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi ei ilmoittautunut tällä kertaa etukäteen haastajia, joten suurin mielenkiinto viikonlopussa kohdistuu puolueen varapuheenjohtajakisaan.

Vihreät valitsevat kolme tasa-arvoista varapuheenjohtajaa, ja mukana kisassa on niin uusia haastajia kuin jatkokautta hakeviakin. Jännitystä ja mielenkiintoa kilpailuun lisää vihreiden tulevat puheenjohtajan sijaistamisjärjestelyt, kun Maria Ohisalo jää tauolle tehtävistään perheenlisäyksen vuoksi. Sijaistamista tarvitaan niin puolueen johtamisessa, sisäministerin salkun hoitamisessa kuin hallitusviisikossakin.

Tarkemmin puolue päättää sijaistamisjärjestelyt ja niihin valittavat henkilöt puoluekokouksen jälkeen, mikä lisää jännitystä varapuheenjohtajaäänestykseen, sillä varapuheenjohtaehdokkaiden sijoituksella ja äänimäärällä saattaa tänä vuonna olla enemmän painoarvoa kuin tavallisesti.

Verde haastatteli kaikki kahdeksan varapuheenjohtajaehdokkaaksi ilmoittautunutta. Haastatteluissa laajaa konsensusta ehdokkaiden kesken ilmeni muun muassa siinä, että hallitusohjelma koettiin hyvänä, mutta sen käytännön toteutusta haastavana. Ehdokkaat myös korostivat ystävällisyyden ja yhteistyötaitojen tärkeyttä.

Erot ehdokkaiden välillä olivat maltillisia tai vähäisiä. Vihreät eivät tulekaan puoluekokouksessa äänestämään henkilövalintojen kautta merkittävistä puolueen arvojen tai linjojen muutoksista.

Eniten äänestyksessä tulee korostumaan ehdokkaiden profiilit: kuka on sopivin johtamaan puoluetta, kuka on sopivin kehittämään puoluetta kirvelevän kuntavaalitappion jälkeen, kuka on sopivin kasvattamaan kannatusta ja miten hyvin puoluekokous saa nämä palat sopimaan kolmeen varapuheenjohtajavalintaan.

Kuuntele varapuheenjohtajaehdokkaiden haastattelut Verden Elämä on politiikkaa podcastista alla olevista upotuksista tai Verden soundcloudista.

Haastattelussa Hanna Holopainen

Haastattelussa Fatim Diarra

Haastattelussa Inka Hopsu

Haastattelussa Mika Flöjt

Haastattelussa Jaakko Mustakallio

Haastattelussa Iiris Suomela

Haastattelussa Atte Harjanne

Haastattelussa Markus Drake

Tilaa uusimmat jutut

Liittymällä jäseneksi tuet Verden toimintaa ja saat joka viikko uutiskirjeen!

Success! Now Check Your Email

To complete Subscribe, click the confirmation link in your inbox. If it doesn’t arrive within 3 minutes, check your spam folder.

Ok, Thanks

Lue lisää