Subscribe to Our Newsletter

Success! Now Check Your Email

To complete Subscribe, click the confirmation link in your inbox. If it doesn't arrive within 3 minutes, check your spam folder.

Ok, Thanks
Metsäaktivistit keskeyttivät ympäristöministeri Kai Mykkäsen paneelikeskustelun SuomiAreenassa
Swecon paneelissa pohdittiin, miten ihmisten luottamusta vihreään siirtymään lisätään.

Metsäaktivistit keskeyttivät ympäristöministeri Kai Mykkäsen paneelikeskustelun SuomiAreenassa

Joukko aktivisteja keskeytti SuomiAreenassa järjestetyn paneelikeskustelun ja esittivät paneeliin osallistuneelle ympäristöministeri Kai Mykkäselle vaatimuksen metsäkriteerien muuttamisesta ja hakkuiden rajoittamisesta valtakunnanoikeuden uhalla.

Torstaina 27.6. Swecon järjestämässä paneelikeskustelussa SuomiAreenassa sattui välikohtaus, kun metsäaktivistit keskeyttivät tilaisuuden ympäristöministeri Kai Mykkäsen puheenvuoron lopuksi. Aktivistit lukivat ministerille viestin, jossa kerrottiin tämän vanhojen metsien suojelukriteereitä koskevien menettelyjen olevan kohtuuttomia, korruptionmakuisia ja tutkimustiedon vastaisia. Aktivistit vaativat metsäkriteerien muuttamista ja hakkuiden rajoittamista sekä uhkasivat etsiä keinot haastaa ministerin valtakunnanoikeuteen mikäli vanhoja metsiä ei suojella.

0:00
/1:19

Metsäaktivistit keskeyttivät ympäristöministeri Kai Mykkäsen puheenvuoron SuomiAreenassa järjestetyssä paneelikeskustelussa

Swecon paneeli jatkui tämän jälkeen normaalisti. Tilaisuuden lopuksi ministeri Mykkänen kohdisti vielä sanansa aktivisteille sanoen keskustelevansa mielellään heidän kanssaan metsistä ja pyysi lähettämään sähköpostia, sillä hän joutui kiirehtimään seuraavaan tilaisuuteen.

Kesäkuussa hallitus päätti suojella vanhat metsät erittäin tiukoilla kriteereillä, jotka vaativat Etelä-Suomen metsiltä 100-140 vuoden ikää sekä enimmillään 50 kuutiota lahopuuta hehtaarilla.

Kriteereitä on pidetty liian tiukkoina, koska niiden perusteella Etelä-Suomesta ei juuri löydy suojeltavaa vanhaa metsää.

Ministerit vahvistivat valinneensa vanhojen metsien tunnistamiseen maa- ja metsätalousministeriön esittämät kriteerit. Ympäristöministeriö oli myös valmistellut omat kriteerit, joiden on arvioitu perustuvan paremmin tutkittuun tietoon.

Tilaa uusimmat jutut

Liittymällä jäseneksi tuet Verden toimintaa ja saat joka viikko uutiskirjeen!

Success! Now Check Your Email

To complete Subscribe, click the confirmation link in your inbox. If it doesn’t arrive within 3 minutes, check your spam folder.

Ok, Thanks

Lue lisää