Subscribe to Our Newsletter

Success! Now Check Your Email

To complete Subscribe, click the confirmation link in your inbox. If it doesn't arrive within 3 minutes, check your spam folder.

Ok, Thanks

Oulu on edelleen maailman talvipyöräilypääkaupunki ja odottaa innolla kulttuuripääkaupunkivuotta 2026

Kirjeen Oulun vaalipiiristä ovat kirjoittaneet Oulun vihreiden puheenjohtajat Theresa Mäkinen ja Susa Vikeväkorva. “Mitäpä kuuluu Oulun paikallispolitiikkaan? Aloitetaan hyvistä asioista.  Oulu sai vuonna 2023 THL:n kunniamaininnan ansiokkaasta hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyöstä kaupungissa. Lakisääteinen tehtävämme hyvinvointialueista riippumatta on edelleen edistää kuntalaistemme hyvinvointia ja terveyttä. Jotta pystymme toteuttamaan tämän entistä paremmin,

Oulu on edelleen maailman talvipyöräilypääkaupunki ja odottaa innolla kulttuuripääkaupunkivuotta 2026

Kirjeen Oulun vaalipiiristä ovat kirjoittaneet Oulun vihreiden puheenjohtajat Theresa Mäkinen ja Susa Vikeväkorva.

“Mitäpä kuuluu Oulun paikallispolitiikkaan? Aloitetaan hyvistä asioista. 

Oulu sai vuonna 2023 THL:n kunniamaininnan ansiokkaasta hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyöstä kaupungissa.

Lakisääteinen tehtävämme hyvinvointialueista riippumatta on edelleen edistää kuntalaistemme hyvinvointia ja terveyttä. Jotta pystymme toteuttamaan tämän entistä paremmin, eriytimme sivistys- ja kulttuurilautakunta kahteen osaan. Nyt meillä on sivistyslautakunta ja hyvinvointi-, kulttuuri- ja liikuntalautakunnat. Oulussa aloitti viime vuonna myös neljä alueellista hyvinvoinnin edistämisen asiantuntijaa, joiden yhtenä tehtävänä on toteuttaa hyvinvointisuunnitelmaa. Odotamme innolla Oulun kulttuuripääkaupunkivuotta 2026 – juna etenee vauhdilla sitä kohti. 

Tänä vuonna juhlitaan Oulun liikuntapalveluiden 100-vuotistaivalta. Olemme ylpeitä siitä, että olemme säilyttäneet esimerkiksi alle 18-vuotiaiden maksuttomat liikuntavuorot haastavista ajoista huolimatta. Oulussa panostetaan vahvasti kaikenikäisten liikkumiseen ja sen merkitys tulee kasvamaan yhä enemmän tulevaisuudessa.

Olemme edelleen maailman talvipyöräilypääkaupunki ja viimeksi siitä uutisoi isosti BBC. “Jos tarvitsette neuvoja talvikunnossapittoon ja sen kilpailuttamiseen, niin meillä löytyy ossaamista!”

Vielä kun saisi oikeistopuolueet kannattamaan joukkoliikenteen palvelutasopäätöksen nostamista ja pyöräteiden laadun parantamista, asiat olisivat niiltä osin aika mallikkaasti. Joukkoliikenteestä useammat tahot kirjoittivat kannanottoja, mutta ei ole vielä keksitty sitä lääkettä, jolla saisi oikeiston näkemään joukkoliikenteen kaikki hyödyt ja sen, miksi siihen kannattaa rahallisestikin panostaa. 

Odotamme innolla asemanseudun rakentumisen edistymistä keskustan liepeillä, Raksilan vesiliikuntakeskuksen suunnitelmien valmistumista ja toimeenpanoa, uuden uimahallin valmistumista Linnanmaalle, ja josko viimein myös Kiikelin merikylpylä etenisi suunnitellusti. Kiistaa aiheuttaa merenrantaan paraatipaikalle suunniteltu Terwa Tower ja tässä vihreiden kannat hajoavat: osa kannattaa ja osa ei. Paikka on kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja erittäin ainutlaatuisella paikalla suiston tuntumassa. Kipeät palveluverkkopäätökset saimme viime vuonna tehtyä kaupunginvaltuustossa, mutta palveluverkosta tullaan varmasti vielä keskustelemaan. 

Kuten arvata saattaa, hyvinvointialue Pohteen tilanne mietityttää. Vihreät on aluevaltuustossa pieni ryhmä, mutta olemme siitä huolimatta saaneet meille tärkeitä kirjauksia, tavoitteita ja esityksiä läpi. Arvomme eivät kuitenkaan ole kaupan tässä haastavassa tilanteessa. Inhimillisyys, tasa-arvo, ekologisuus ja empatia kuuluvat myös aluevaltuuston päätöksentekoon.

Oulun vihreässä toiminnassa puhaltavat virkeät tuulet

Oulun vihreät nuoret on herännyt uudestaan henkiin, kun uusia jäseniä on kannustettu ja autettu alkuun. Omassa paikallisyhdistyksessämme eletään myös jännittäviä aikoja. Aiomme nimittäin yhdistää kunnallisjärjestön (Oulun Vihreä Kunnallisjärjestö) ja Oulun Vihreän yhdistyksen. Yksi selkeä kattoyhdistys auttaa varmasti hahmottamaan paremmin paikallista vihreää toimintaa. Kuluvan vuoden aikana tarkoituksena on lakkauttaa kunnallisjärjestö ja siirtää taloudellinen vastuu Oulun Vihreälle yhdistykselle. 

Olemme myös ottaneet käyttöön kahden puheenjohtajan mallin ja yhdistyksen rakennetta muutettiin syyskokouksessa siten, että hallituksen jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Tämän muutoksen taustalla oli halu tuoda jatkuvuutta yhdistyksen toimintaan. Aloitimme erilliset viestintä- ja tapahtumatyöryhmät, joiden kautta pyrimme osallistamaan jäsenistöä sekä tekemään vihreitä näkyvämmäksi toimijaksi Oulun seudulla. Etenkin näin koronapandemian jälkimainingeissa koemme tärkeäksi kehittää yhteisöllistä toimintaa, jossa ihmisillä on mahdollisuus tulla kohdatuiksi ja samalla saada tietoa siitä tärkeästä työstä, jota vihreät tekevät niin ympäristön kuin ihmisten hyväksi. Otamme myös ilolla vastaan palautetta toiminnastamme, jotta voimme kehittää sitä edelleen.”

Tilaa uusimmat jutut

Liittymällä jäseneksi tuet Verden toimintaa ja saat joka viikko uutiskirjeen!

Success! Now Check Your Email

To complete Subscribe, click the confirmation link in your inbox. If it doesn’t arrive within 3 minutes, check your spam folder.

Ok, Thanks

Lue lisää