Subscribe to Our Newsletter

Success! Now Check Your Email

To complete Subscribe, click the confirmation link in your inbox. If it doesn't arrive within 3 minutes, check your spam folder.

Ok, Thanks

Hallitus haluaa poistaa velvoitteen yhdenvertaisesta varhaiskasvatuksesta

Oikeusministeriö on laittamassa lausuntokierrokselle esityksen muutoksesta yhdenvertaisuuslakiin. Sen mukaan laista poistettaisiin velvoite edistää yhdenvertaista varhaiskasvatusta.

Hallitus haluaa poistaa velvoitteen yhdenvertaisesta varhaiskasvatuksesta
KUVA: Vitolda Klein 

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virran mukaan oikeusministeriö on laittamassa lausuntokierrokselle esityksen muutoksesta yhdenvertaisuuslakiin.

"Olen nähnyt oikeusministeriöstä maanantaina 17. kesäkuuta lähetetyn sähköpostin, jossa kerrotaan oikeusministeri Leena Meren (ps) johtaman oikeusministeriön aikeista poistaa yhdenvertaisuuslaista velvoite edistää yhdenvertaista varhaiskasvatusta", Sofia Virta kertoo.

Virran mukaan velvoitteen poisto olisi lapsen oikeuksien vastaista.

"Jokaisella lapsella on varhaiskasvatuksessa oikeus tulla kohdatuksi ja kohdelluksi yhdenvertaisesti mistään henkilökohtaisesta ominaisuudesta, kuten ihonväristä tai vammaisuudesta, huolimatta. Uskon, että tätä ammattilaiset työssään päiväkodeissa toteuttavatkin, mutta on aivan järkyttävää, että velvoite tähän haluttaisiin poistaa laista", Virta toteaa. 

Virta on huolissaan hallituspolitiikan kokonaisvaikutuksista, joita perheiden toimeentuloon ja kansalaisyhteiskuntaan kohdistetut leikkaukset sekä tällaiset tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta rapauttavat muutokset aiheuttavat. 

"Olen todella huolissani siitä suunnasta johon Orpon ja Purran hallitus Suomea työntää. Toivon todella, että lausuntokierroksen myötä hallitus ei päätä toteuttaa tätä suunnitelmaa", Virta vetoaa. 

Tilaa uusimmat jutut

Liittymällä jäseneksi tuet Verden toimintaa ja saat joka viikko uutiskirjeen!

Success! Now Check Your Email

To complete Subscribe, click the confirmation link in your inbox. If it doesn’t arrive within 3 minutes, check your spam folder.

Ok, Thanks

Lue lisää