Osmo Soininvaaralle Tieto-Finlandia-ehdokkuus

Osmo Soininvaaran kirja on vuoden 2021 tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokkaana. Palkinnon voittaja selviää 1. joulukuuta.

9.11.2021 | Kulttuuri

Päätoimittaja Jaakko Heinimäki julkistamassa tietokirjallisuuden ehdokkuuksia tiistaina 9.11. Kuva: Suomen Kirjasäätiön livestream, kuvakaappaus

Osmo Soininvaara julkaisi syksyllä 2021 laaja-alaisimman yhteiskunnallisen puheenvuoronsa 2020-luvun yhteiskuntapolitiikka (Teos). Soininvaaran kirja kilpailee Tieto-Finlandiasta viiden muun teoksen kanssa.

Muita ehdokkaita ovat Julia Thurénin Kaikki kuluttamisesta. Näin aloin käyttää rahojani paremmin (Gummerus) Ritva Killin Suomen ruokahistoria suolalihasta sushiin (Gaudeamus), Osmo Tapio Räihälän Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa (Atena), Kristiina Markkasen ja Leena Virtasen Wivi ja Hanna (Atena) ja Markku Henrikssonin Tähtilipun maa. Yhdysvaltain historia (Tammi).

Kirja hahmottelee alkaneen vuosikymmenen politiikkaa erityisesti tulonjaon ja ilmastonmuutoksen kysymyksissä. Teos on otettu hyvin vastaan, muun muassa 6.10. julkaistussa Verden arviossa.

Ehdokkaat eri Finlandia-palkinnon kategorioista julkistetaan verkossa tällä viikolla. Tietokirjallisuuden Finlandia on Suomen Kirjasäätiön tunnustus ansiokkaalle ja innostavalle suomalaiselle tietokirjalle. Vuodesta 1989 erillisenä tunnustuksenaan jaetun palkinnon suuruus on 30 000 euroa. Voittaja selviää keskiviikkona 1. joulukuuta.

Osmo Soininvaara on Verden päätoimittaja.

Santtu Paananen / Verde

9.11.2021 11:08

Tilaa uutiskirje!

Teemme Verdeä pääosin vapaaehtoisvoimin. Voit tukea vihreää journalismia tilaamalla viikoittaisen uutiskirjeen.

0 kommenttia

Lähetä kommentti