Vihreiden puoluekokous: Suosikki yllätti suosiollaan ja pari äänestystä meni täpäräksi

Vihreiden puoluekokous järjestettiin edelleen etänä ja se saattoi vaikuttaa osallistumisaktiivisuuteen. Kokouksessa oli äänioikeutettuja 385, mutta esimerkiksi kannabiskysymyksessä annettujen puolesta tai vastaan annettujen äänten määrä jäi 364:ään. Samalla tapaa varapuheenjohtajakisassa pääkaupunkiseutu saattoi menettää paikan vain yhdellä äänellä siksi, etteivät kaikki olleet paikalla. Nipin napin neljänneksi jäi nimittäin espoolainen Inka Hopsu.

Vihreiden puoluekokous: Suosikki yllätti suosiollaan ja pari äänestystä meni täpäräksi

Vihreiden puoluekokous järjestettiin edelleen etänä ja se saattoi vaikuttaa osallistumisaktiivisuuteen. Kokouksessa oli äänioikeutettuja 385, mutta esimerkiksi kannabiskysymyksessä annettujen puolesta tai vastaan annettujen äänten määrä jäi 364:ään.

Samalla tapaa varapuheenjohtajakisassa pääkaupunkiseutu saattoi menettää paikan vain yhdellä äänellä siksi, etteivät kaikki olleet paikalla. Nipin napin neljänneksi jäi nimittäin espoolainen Inka Hopsu.

Vihreät aktiivit ovat jo aloittaneet keskustelun kannabiksen vapauttamisesta – tai pikemminkin jatkaneet sitä. Muun muassa Osmo Soininvaara, joka oli vuosina 2000-2002 huumeasioista vastaava ministeri, kirjoittaa blogissaan potevansa huonoa omaatuntoa, koska ei aikoinaan uskaltanut tai halunnut viedeä asiaa eteenpäin.

Myös Verden uusi kolumnisti Brigita Krasniqi kirjoittaa teemasta huomenna.

Kannabis on tämän päivän uutinen mediassa ja somessa – vastaavasti puoluekokouksen vaatimus ilmastohätätilan julistamisesta ei ole herättänyt kiinnostusta. Ilmastohätätila-kannanotossa vaaditaan muun muassa halltukselta aktiivista viestintää ilmastosta ja siitä, mitä kolmen asteen lämpeneminen käytännössä tarkoittaisi.

Varapuheenjohtajina seuraavien kahden vuoden ajan vaikuttavat Atte Harjanne, Iiris Suomela ja Hanna Holopainen. Huomio on nyt lähiaikoina päätettävässä puheenjohtaja Maria Ohisalon tuurauksessa. Harjanne sai niin ison eron Suomelaan ja Holopaiseen, että häntä lienee vaikea sivuuttaa valinnoissa.

Puheenjohtajan sijaisuudesta päättää puoluekokouksessa valittu uusi puoluehallitus ja ministerin sijaisen ratkaisevat uusi puoluevaltuuskunta ja eduskuntaryhmä yhteistuumin.

Kaikkien varapuheenjohtajaehdokkaiden haastattelut voit kuunnella Verden podcastissa.

Lue lisää