"Yhdestä mahdollisuudesta avautuu usein seuraava" – Hautala & Hassi pohtivat merkityksellistä elämää

Eduskuntavaalien jälkeen moni on kokenut karvaita pettymyksiä, puolueesta riippumatta. Osalle se on merkinnyt sisuuntumista, halua jatkaa yhä tarmokkaammin. Toiset lamaantuvat, kun oma työ tuntuu valuvan hukkaan. Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon -podcastin uusimmassa jaksossa keskustellaan, ajankohtaan sopivasti, vaikuttamisesta ja elämän merkityksellisyydestä. Miten säilyttää motivaatio yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, kun tie

"Yhdestä mahdollisuudesta avautuu usein seuraava" – Hautala & Hassi pohtivat merkityksellistä elämää

Eduskuntavaalien jälkeen moni on kokenut karvaita pettymyksiä, puolueesta riippumatta. Osalle se on merkinnyt sisuuntumista, halua jatkaa yhä tarmokkaammin. Toiset lamaantuvat, kun oma työ tuntuu valuvan hukkaan.

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon -podcastin uusimmassa jaksossa keskustellaan, ajankohtaan sopivasti, vaikuttamisesta ja elämän merkityksellisyydestä. Miten säilyttää motivaatio yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, kun tie toisinaan tuntuu nousevan pystyyn?

“Olen ajatellut, että vaikuttamista voi tehdä monella tavalla. Se, mikä on mielenkiintoista, on kun yhteistyötä syntyy erilaisten toimijoiden kesken. Kenttä on loputon, eikä vaikuttamisen mahdollisuuksia ole tyhjennetty”, kuvailee Heidi Hautala.

“Yhdestä mahdollisuudesta vaikuttaisi avautuvan usein seuraava.”

“Monet askeleet voivat tuntua otettaessa liian pieniltä ja vähäpätöisiltä, mutta kun niitä otetaan ajan mittaan enemmän, syntyy merkittävä muutos”, täydentää Satu Hassi.

Jaksossa Hautala ja Hassi pohtivat, mistä merkityksellinen elämä muodostuu ja mahdollistavatko yhteiskunnan rakenteet yksilöille merkityksellisyyden luomisen. Konkarit antavat neuvonsa myös vasta-aloittaneille kansanedustajille.

Kevätkauden aiheissa muun muassa korruptio ja viherpesu

Vihreän politiikan pitkän linjan vaikuttajat Heidi Hautala ja Satu Hassi pureutuvat podcastissaan aikamme suuriin yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Syyskaudella alkanut podcast on nyt saanut jatkoa. Keskustelua johtaa Verden päätoimittaja Leena Brandt.

Kevätkaudella julkaistuissa jaksoissa on ruodittu niin Euroopan parlamentin korruptioskandaalia kuin yritysten harjoittamaa viherpesuakin. Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon! -podcastin tuotannon on mahdollistanut Euroopan parlamentin vihreä ryhmä. Se on toteutettu yhteistyössä verkkomedia Verden kanssa.

Tilaa podcast ja kuuntele sitä omassa podcast-palvelussasi, kuten SpotifyssaApple Podcasteissa ja Google Podcasteissa

Lue lisää