Subscribe to Our Newsletter

Success! Now Check Your Email

To complete Subscribe, click the confirmation link in your inbox. If it doesn't arrive within 3 minutes, check your spam folder.

Ok, Thanks

Nyt on aika perustaa Vihreät pantterit

Jäin eläkkeelle heinäkuussa 2014. En vieläkään osaa puhua itsestäni ”eläkeläisenä” kuin ironisessa mielessä. Olenkin itse asiassa kaikki nämä vuodet tehnyt enemmän tai vähemmän täysipäiväisesti koulutustani vastaavaa työtä – ja nauttinut siitä. En ole ainoa. Vihreässä ystäväpiirissäni on monia samanlaisia terveitä ja toimintakykyisiä ”vihreitä panttereita”, joille seniorivuodet ja eläkkeellä oleminen tuntuvat antavan

Nyt on aika perustaa Vihreät pantterit

Jäin eläkkeelle heinäkuussa 2014. En vieläkään osaa puhua itsestäni ”eläkeläisenä” kuin ironisessa mielessä. Olenkin itse asiassa kaikki nämä vuodet tehnyt enemmän tai vähemmän täysipäiväisesti koulutustani vastaavaa työtä – ja nauttinut siitä. En ole ainoa. Vihreässä ystäväpiirissäni on monia samanlaisia terveitä ja toimintakykyisiä ”vihreitä panttereita”, joille seniorivuodet ja eläkkeellä oleminen tuntuvat antavan tilaisuuden lisätä vauhtia.

Tässä piilee hankala ongelma. Me nimittäin tarvitsisimme myös sellaisia seniori-ikäisiä vihreitä, jotka haluaisivat antaa kasvot vihreille ikäihmisille. Vihreät on nimittäin perussuomalaisten lisäksi ainoa merkittävä puolue, jolla ei ole omaa eläkeläisjärjestöä. Olisimme paljon uskottavampia varttuneiden ikäluokkien silmissä, jos meillä olisi Vihreät pantterit ajamassa seniorien asioita. 

Suomen väestöstä 23 prosenttia on 65 vuotta täyttäneitä – Japanin, Italian ja Portugalin jälkeen eniten maailmassa. Tämä ikäryhmä myös kasvaa edelleen. Väestön vanheneminen on haaste yhteiskunnalle, mutta on hyvä muistaa, että seniorit ovat aktiivisia kansalaisia ja äänestäjiä.

Vihreiden jäsenyhdistys Ikävihreät on valmistellut eläkeläisjärjestöä, ja sellainen voitaisiin perustaa ja julkistaa vaikka seuraavassa puoluekokouksessa. Yksi vain puuttuu: ne julkiset kasvot. Tarvitsemme tunnetun ja mielellään näkyvissä poliittisissa tehtävissä kunnostautuneen vihreän, joka taipuisi olemaan julkisesti eläkeläinen ja asettuisi Vihreiden pantterien ensimmäiseksi puheenjohtajaksi.

Ilmoittautumisia tehtävään otetaan vastaan.

Tilaa uusimmat jutut

Lorem ultrices malesuada sapien amet pulvinar quis. Feugiat etiam ullamcorper pharetra vitae nibh enim vel.

Success! Now Check Your Email

To complete Subscribe, click the confirmation link in your inbox. If it doesn’t arrive within 3 minutes, check your spam folder.

Ok, Thanks

Latest posts