Nyt on aika perustaa Vihreät pantterit

Aluevaalien jälkeen on käyty vilkasta keskustelua vihreydestä. Vihreät ei ole pelkästään nuorten puolue, vaan kannattajia on kaikissa ikäryhmissä. Vihreät on kuitenkin perussuomalaisten lisäksi ainoa puolue, jolla ei ole omaa eläkeläisjärjestöä. Tänä keväänä olisi jo aika perustaa se, ehdottaa Hannu Tuominen.

28.1.2022 | Puheenvuoro

Kuva: Mohamed Hassan/Pixabay

Jäin eläkkeelle heinäkuussa 2014. En vieläkään osaa puhua itsestäni ”eläkeläisenä” kuin ironisessa mielessä. Olenkin itse asiassa kaikki nämä vuodet tehnyt enemmän tai vähemmän täysipäiväisesti koulutustani vastaavaa työtä – ja nauttinut siitä. En ole ainoa. Vihreässä ystäväpiirissäni on monia samanlaisia terveitä ja toimintakykyisiä ”vihreitä panttereita”, joille seniorivuodet ja eläkkeellä oleminen tuntuvat antavan tilaisuuden lisätä vauhtia.

Tässä piilee hankala ongelma. Me nimittäin tarvitsisimme myös sellaisia seniori-ikäisiä vihreitä, jotka haluaisivat antaa kasvot vihreille ikäihmisille. Vihreät on nimittäin perussuomalaisten lisäksi ainoa merkittävä puolue, jolla ei ole omaa eläkeläisjärjestöä. Olisimme paljon uskottavampia varttuneiden ikäluokkien silmissä, jos meillä olisi Vihreät pantterit ajamassa seniorien asioita. 

Suomen väestöstä 23 prosenttia on 65 vuotta täyttäneitä – Japanin, Italian ja Portugalin jälkeen eniten maailmassa. Tämä ikäryhmä myös kasvaa edelleen. Väestön vanheneminen on haaste yhteiskunnalle, mutta on hyvä muistaa, että seniorit ovat aktiivisia kansalaisia ja äänestäjiä.

Vihreiden jäsenyhdistys Ikävihreät on valmistellut eläkeläisjärjestöä, ja sellainen voitaisiin perustaa ja julkistaa vaikka seuraavassa puoluekokouksessa. Yksi vain puuttuu: ne julkiset kasvot. Tarvitsemme tunnetun ja mielellään näkyvissä poliittisissa tehtävissä kunnostautuneen vihreän, joka taipuisi olemaan julkisesti eläkeläinen ja asettuisi Vihreiden pantterien ensimmäiseksi puheenjohtajaksi.

Ilmoittautumisia tehtävään otetaan vastaan.

Hannu Tuominen
Kirjoittaja on eläkkeellä ja kymppiluokan opettaja.

28.1.2022 8:06

Tilaa uutiskirje!

Teemme Verdeä pääosin vapaaehtoisvoimin. Voit tukea vihreää journalismia tilaamalla viikoittaisen uutiskirjeen.

5 Kommentit

  1. Pitää perustaa järjestö. Luulin, että Ikivihreät oli eläkeläisjärjestö (tai oikeiden aikuisten järjestö). Kerttuli

  2. Ehdottomasti kannatettavaa! Kyllä seniorit tarvitsevat ja ansaitsevat oman järjestön vihreässä liikkeessä.

  3. Itse lisäisin listaan vielä, tietenkin, Osmo Soininvaaran. Puutetta sopivista vetäjistä ei liene, mutta kylläkin heidän ajastaan – vihreästä vaikuttamisesta ei oikein voi jäädä eläkkeelle… Olisiko mitään, että aloitettaisiin toimikunnalla, jolle kaadettaisiin tehtäväksi ohjelmapuolen lisäksi ensimmäisen hallituksen rekrytoiminen?

Lähetä kommentti

Kuuntele Verden podcastia!

Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon

Kuuntele Verden podcastia: Hautala & Hassi: Halki, poikki ja pinoon